У СТАРОЈ ПАЗОВИ, ПЕЋИНЦИМА И ИНЂИЈИ ПОВЕЋАН БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ КОРОНА ВИРУСОМ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

У старопазовачкој средини број заражених вирусом корона у односну на предходни извештај порастао је за 24 нова случаја и у овом тренутку износи 163 активна случаја. Заражене особе са територијете општине са тежом клиничком сликом се поред Београда, Сремске Митровице и Новог Сада, због недостака болничких капацитета, транспортују чак и у Нишку бању.Тренутно су актуелне породичне епидемије, каже за РТВСП епидемиолог Др Душко Колџић из Дома здравља „Др Јован Јовановић – Змај“ у Старој Пазови. У три ковид амбуланте активно је 6 медицинских екипа. На дневном нивоу прегледа се око 200 пацијената, 10 процената од тога буде позитивно.У амбулантама у Старој Пазови, Крњешевцима и Сурдуку тренутно су доступни антигенски тестови, чија је предност то што су брзи и поуздани – за петнаестак минута показују да ли је вирус присутан.

Из дана у дан, у пећиначкој  општини све је више потврђених случајева инфекције корона вирусом. Према подацима Штаба за ванредне ситуације Општине Пећинци само током једног дана, у ковид амбуланти пећиначког Дома здравља прегледано је укупно 98 пацијената, а 21 лице је позитивно на корона вирус. Из пећиначког Штаба подсећају грађане да су  на снази нове противепидемијске мере, као и да је обавеза сваког грађанина да поштује исте и на тај начин заштити себе и друге. Како су саопштили у Штабу, надлежне службе ће строго контролисати спровођење кућне изолације, кућног карантина (самоизолације) као и свих осталих противепидемијских мера које су на снази.

У инђијском Дому здравља отворена је друга Ковид амбуланта услед повећаног броја пацијената са симптомима корона вируса. Нова Ковид амбуланта налази се на некадашњем одељењу хирургије. Друга амбуланта отворена је како би се обављали контролни преглеи пацијената, а радиће укупно пет лекарских екипа. Број прегледаних лица током дана креће се преко 200 а број рендген снимака прешао је број од 80 на дневном нивоу. Од укупног броја тестираних лица углавном половина буде позитивна на ковид 19, истичу у Дому здравља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *