ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ РУМА – ЗАПОСЛЕНИМА У ДОМУ ЗДРАВЉА ЈЕДНОКРАТНА НОВЧАНА ПОДРШКА

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Седница Скупштине Општине Рума, одржана је данас у Културном центру у том граду, уз поштовање свих прописаних мера, зарад заштите становништва од вируса корона. Одборници локалног парламента разматрали су неколико тема, међу којима је и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине за 2020. годину. Такође је усвојен и предлог закључка о давању сагласности на употребу назива општине у имену Стреличарког удрузења „Рума“, а још једна тема данашње седнице били су избори и именовања.

Првим ребалансом буџета Општине Рума, предложени обим буџетских средстава износи 2 милијарде 335 милиона 804 хиљаде 414 динара. Предложени обим средстава из додатних извора износи 15 606.002 динара а укупни буџет је 2 351 409 417 динара. Председник СО Рума, Стеван Ковачевић, нагласио је чињеницу да је први ребаланс буџета  извршен готово на крају године, што како каже, говори о стабилном буџетском финансирању током године, упркос свим стрепњама услед пандемије корона вируса.

Ковачевић је образложио и један од разлога за усвојени ребаланс, а то је одлука да се свим запосленима у Дому здравља у Руми, исплати једнократна новчана подршка у износу од по 10.000 динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *