ПОДИЖЕ СЕ ЈОШ ЈЕДНА ФАБРИКА У РУМСКОЈ ОПШТИНИ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Још једна фабрика биће изградјена у румској општини. Потписан је уговор о изградњи фабрике италијанског инвеститора „Техностил“, која се бави производњом опреме за челичане. Потписе на уговор ставили су председник Општине Рума Слађан Манчић и Фабио Бјанко генерални директор „Техностила“, а у питању је површина од два хектара за коју је италијански инвеститор већ уплатио 14 милиона динара, колика је вредност земљишта.

Општина Рума и даље држи примат у привлачењу нових инвеститора и смањењу броја незапослених. Индустријска зона „Румска петља“ биће богатија за још једну фабрику која ће на почетку запослити нових 40 радника. У Градској кући у Руми потпуисан је уговор о изградњи фабрике, а према речима италијанског инвеститора, Рума има најбоље услове за развој бизниса, а оно што је такође важно је и значајна подршка и помоћ председника општине и целокупне локалне самоуправе у намери да се фабрика изгради баш у том делу Срема.

Индустријска зона „Румска петља“ слови за једну од најатрактивнијих у нашој земљи, па не чуди чињеница да је велики број инвеститора опредељен за подизање својих погона баш на том месту. Већ постојеће компаније имају жељу да своје капацитет и прошире. Италијански инвеститор се бави производњом резервних делова и машина за челичну индустрију и извозно је оријентисан. Имају очекивања да ће своје производе продавати и у Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *