У РУМСКОЈ ОПШТИНИ РЕГИСТРОВАНО 998 АКТИВНИХ СЛУЧАЈЕВА КОРОНА ВИРУСА

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Данас је одржана седница Кризног штаба у Општини Рума. Констатовано је да је број активних случајева корона вируса у тој општини 998 и да је ситуација нестабилна. Након штаба је речено и да је притисак на Ковид амбуланту румског Дома здравља велик, тако да ће од понедељка са радом почети још једна како би се раздвојили пацијенти који долазе први пут на преглед од оних који долазе на контролу. Председник Општине Рума и командант Штаба Слађан Манчић је још једном апеловао на поштовање свих мера прописаних од стране републичког Кризног штаба и посебно апеловао на лица која морају у самоизолацију.

Ситуација није нимало сјајна рекао је командант Штаба, Слађан Манчић и додао да је и даље потребна максимална озбиљност и лична одговорност грађана.

Данас је речено да је ситуација у школама под контролом. Забележене је мали број заражених ученика, наставника и васпитача, али је велики број заражених по свим институцијама које треба да се баве неким превентивама, од Дома здравља, Геронтолошког центра, па свих установа социјалне заштите, до саме Општинске управе. Нових мера нема, а очекују се нове од републичког Кризног штаба. Постојеће се поштују, казао је председник Манчић и додао да  инспекцијеске службе и људи из Министарсва унутрашњих послова немају већих проблема са поштовањем мера на терену колико имају проблема да уруче решења о изолацијама. „Велик број решења на дневном нивоу стиже, људи не могу да се нађу, адресе нису адекватне, губи се време, тако да је то највећи проблем, а све друге у смислу мера велика већина људи поштује“, додао је Манчић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *