ПРИКУПЉЕНО 5.000 ТОНА АМБАЛАЖНОГ ОТПАДА

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Многе  локалне самоуправе су ове године спровеле акцију прикупљања амбалажног отпада. Примера ради, у Сремској Митровици прикупљено је пет хиљада тона амбалажног отпада који је лагерован на простору бивше шећеране. У току је изградња објекта у који ће у будућности бити лагерован амбалажни отпад, а ових дана Пољопривредна стручна служба у Сремској Митровици ће добити моторно возило, поклон Министартва заштите животне средине, које ће служити за лакше и брже прикупљање отпада од употребљених хемијских средства.

Пет хиљада тона амабалжног отпада је крајњи резултат овогодишње акције коју су заједно споровели Град, Пољопривредна стручна служба у Сремској Митровици, Министартво пољопривреде и Министартсво заштите животне средине. Резултат изузетно значајан, каже Милан Милић из пољопривредне службе, уз констатацију да би да није завршио на лагеру код старе шећеране, овај отпад вероватно био у нашим каналима или на њивама.

Иако у овом тренутку нема хемијске заштите и амбалажног отпада нема, право је време за едукацију пољопривредника о значају правилног одлагања и укљањања амбалаже од употребљених хемијских препарата. Важно је паорима скренути пажњу на значај очувања животне средине. Рецимо и то да се амбалажни отпад који је прикупљен ове године из митровачке шећеране одвози у Шабац , где се рециклира и меље, а потом се одвози у Беочинску фабрику цемента, где се спаљује на веома високим температурама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *