ОСИГУРАЊЕ УСЕВА НИЈЕ ТРОШАК ВЕЋ УЛОГ

АКТУЕЛНОСТИ ПОЉОПРИВРЕДА

Све више пољопривредних произвођача у Србији схвата неопходност осигурања своје производње, и осигурање не доживљава као трошак, већ као улагање, закључено је током обиласка митровачких пољопривредника од стране Удружења новинара за пољопривреду „Агропресс“, компаније ,, Дунав осигурање“, и представника локалне самоуправе. „Дунав осигурање“ је ове године на име одштете сремским пољопривредницима исплатило више од 150 милиона динара, а процене су биле реалне.

Тихомир Бојанић из Чалме је један од сремских пољопривредника који обавезно осигурава своје усеве. Пољопоривредом се активно бави  око 35 година и то највише  повртарством и узгојем парадајза, као и воћарством а има 7000 стабала крушке. Милош Кевиљ, из села Дивош, чије се домаћинство бави ратарском производњом на преко 250 хектара, са осигурањем је почео 2013. године и саветује све остале паоре да своје усеве обавезно осигурају.

Колико је осигурање важно схавтили су и у сремскомитровачкој општини, тако да заједно са Компанијом „Дунав осигурање“ организују зимске едукације за све пољоприовреднике са њиховог подручја. Ове године је, кажу у „Дунав осигурањау“, исплаћемно птреко 150 милиона динара на основу одштете, а генарлно гледајући времснке прилике су нанеле велике штете усевима. Сарадња са овом осигуравајућом кућом биће настављена и следеће године, казу у сремскомитровачкој локалној самоуправи, а то поптврђују и задовољни сремски пољопривердници којима је осигурање усева постало обавезна агротехничка мера.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *