ПЕТ БИЦИКАЛА НА ЕЛЕКТРИЧНИ ПОГОН ЗА РУМСКЕ ГЕРЕНТО-ДОМАЋИЦЕ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

У Градској куци у Руми, данас је још једном потврђена добра сарадња између Општине Рума и немачке Организације за међународну сарадњу ГИЗ. Ова сарадња данас је показана кроз донацију вредну готово милион динара у виду 5 бицикала на електрични погон, које је Општина наменила геронто-домаћицама које послују у оквиру нове установе „Солидарност“. Додатна рачунарска опрема, данас је такође додељена на коришћење представницима недавно основане румске установе „Солидарност“. ВД директор те установе, Војислав Миоковић, истакао је да 22 геронто-домаћице тренутно раде у готово 240 домаћинстава широм општине, па је значај овакве донације веома велики.

Председник Општине Рума, Слађан Манчић, навео је да је Општина пре неког времена куповала бицикле за ову намену, али да је и ова донација веома важна јер пре свега има за циљ да се ниво социјалне заштите подигне на виши ниво.

Председник општине изразио је своју захвалност немачкој организацији за несебичну помоћ, како сада, тако и у времену ванредног стања, када су својим донацијама заштитне опреме помогли заштиту здравља становништва Општине Рума. Он верује да ће  Рума оправдати ово поверење, те да ће сарадња бити настављена и у будућности

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *