ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ И РУРАЛНОГ РАЗВОЈА У РУМСКОЈ ОПШТИНИ ОПРЕДЕЉЕНО 50 МИЛИОНА ДИНАРА

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Буџет Општине Рума ове године биће несто већи од две милијарде и 15 милиона динара, а у тим средствима планирано је близу 50 милиона за унапређење пољопривреде и руралног развоја. Пољопривредници у тој сремској општини и 2021. године могу рачунати на субвенције за осигурање усева, бесплатну анализу земљишта, заштиту, уредјење и коришћење пољопривредног земљишта, уређење атарских путева, каналске мреже, набавку противградних ракета, али и суфинанисрање противградних стрелаца.

Да је пољопривреда веома важна за развој једне средине одавно је препознато у румској локалној самоуправи. Управо због тога у буџету за следећу годину опредељено је близу 50 милиона за разне видове помоћи пољопривредницима. Паори могу између осталог рачунати на бесплатну анализу земљишта, субвенције на премије осигурања, набавку противградних ракета.

Једна од мера која је пољоприверду учинила сигурнијом је свакако она која се односи на субвенционисање премија осигурања усева и животиња. Управо та мера је повећала број оних пољопривредника којима је осигурање постало обавезна агротехничка мера. Подсетимо и бесплатна анализа основне плодности земљишта је дала очекиване резултате. Нема газдинства у румској општини које није урадило анализу и тако добило тачне перпоруке за унос минералних ђубрива, што је у великој мери појефтинило, али са друге стране и побољшало укупну пољопривредну производњу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *