СРЕДЊА ПОЉОПРИВРЕДНО ПРЕХРАМБЕНА ШКОЛА „СТЕВАН ПЕТРОВИЋ БРИЛЕ“- УСТАНОВА СА БОГАТОМ ТРАДИЦИЈОМ, КОНСТАНТНОМ МОДЕРНИЗАЦИЈОМ И УЧЕШЋЕМ У БРОЈНИМ ПРОЈЕКТИМА

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Средња пољопривредно прехрамбена школа „Стеван Петровић Бриле“, образовна установа са богатом традицијом, константном модернизацијом наставних кабинета и учешћем у бројним европским пројектима подиже квалитет наставе. Тренутно се у Пољопривредној школи спроводи неколико европских пројеката попут „Ерасмус плус“ пројекта који има за циљ да мобилише ученике за лакше проналажење посла на тржишту рада.

Пројекат у слободном преводу носи назив „Талентовани предузетници на  тржишту рада“ и спроводи се у пет земаља: Србији, Летонији, Италији, Португалу и Турској. Ово је други по реду „Ерасмус плус“ пројекат који се спроводи у Пољопривредној школи и трајаће нареде две године. Поред тога троје ученика ове школе су међу десет из целе земље који ће наредне године у јуну боравити на студијској пракси у Словенији, која ће трајати од 1.јуна до 30. јула 2021. Ученици  Растко Јуришић, Анастасија Стојић и Наташа Војновић, боравиће у Марибору.

На успехе ученика, посебно оних који ће боравити у Марибору поносни су и њихови родитељи који сматрају да је то веома добро, јер искуства других могу само да употпуне њихово образовање које је и овако на завидном нивоу.

Не чуди да ученици ове школе постижу добре резултате. Стручни кадар и добра опремљеност су императив руководства школе које је обезбедило разне донације у оквиру којих и Хантерову опрему за ветеринарски кабинет – дар Европске уније.

Школа има и веома добру сарадњу са локалном самоуправом, а  отворена је за све грађане, посебно за оне најмлађе, који могу уживати у мини зоо врту, а захваљујући донацијама Бео зоо врта могу се видети и животиње некарактеристичне за сремски регион.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *