САОПШТЕЊЕ: ПРИЛОГ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА У ВЕЗИ ЧЕСТИТКЕ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ РУМА СЛАЂАНА МАНЧИЋА НИЈЕ ПРОИЗВОД ТЕЛЕВИЗИЈЕ „ФРУШКА ГОРА“

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Саопштење поводом објављеног снимка на друштвеним мрежама, а у оквиру кога је председник Општине Рума Сладјан Манчић дајући изјаву поводом поделе бадњака грађанима, направио лапсус:

Прилог на друштвеним мрежама у вези честитке председника Општине Рума Слађана Манчића није производ Телевизије „Фрушка гора“. Наша медијска кућа има прецизану методологију производње телевизијских прилога, тако да је честитка председника Општине Рума на нашем програму емитована по свим новинарским и професионалним стандардима, у шта се гледаоци могу уверити прегледом нашег програма. Накнадно смо сазнали да је новинарка Р.Р. снимила изјаву председника Општине са лапсусом, личним мобилним телефоном и исти, у приватном смислу, поделила са познаницима, те се такав снимак појавио на друштвеним мрежама.

На овакав поступак новинарке спровели смо дисциплински поступак према одредбама Закона о раду. Именована истиче да није имала намеру да повреди председника Општине, а још мање да умањи углед и успехе наше општине, о којима смо са разлогом безброј пута афирмативно извештавали са терена.

Професионализам запослених на Телевизији „Фрушка гора“ није споран, као и намера да наша сарадња са локалном самоуправом буде још квалитетнија и успешнија. Хришћански је опростити младим људима, посебно када погреше у незрелој жељи да буду запажени. Позивамо председника Општине Рума, господина Слађана Манчића са сарадницима, да нас у наредном периоду посете и увере се да наша медијска кућа увек објективно и професионално обавештава грађане Руме, без икаквих компромитујућих садржаја.

КОЛЕКТИВ ТВ „ФРУШКА ГОРА“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *