САСТАНАК ПРЕДСЕДНИШТВА ПОСЛАНИЧКЕ ГРУПЕ ПРИЈАТЕЉСТВА И САРАДЊЕ СА НАРОДНОМ СКУПШТИНОМ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Након званичног формирања Посланичке групе пријатељства и сарадње са Народном скупштином Републике Српске у Скупштини АП Војводине, 9. јануара је одржан први састанак председништва ове посланичке групе, на којем се разговарало о могућим видовима сарадње са братском Скупштином у Републици Српској.

На првој седници председништва Посланичке групе пријатељства и сарадње са Народном скупштином Републике Српске, за председника је изабран посланик Александар Зиројевић, из Српске напредне странке.

У намери да се настави добра сарадња успостављају се додатне, снажније везе између две Скупштине. У новембру 2017. године потписан је Меморандум о сарадњи Службе Скупштине АП Војводине и Службе Народне скупштине Републике Српске, који је снажно допринео интензивирању сарадње. Пратећи смернице из Меморандума о сарадњи, посланици Скупштине АП Војводине, који су уједно и чланови председништва Посланичке групе пријатељства и сарадње са Народном скупштином Републике Српске поставили су  основе будуће плодне сарадње поштујући и Споразум о специјалним паралелним везама Републике Српске и Републике Србије.

Донет је закључак да ће се, у складу са поштовањем мера изазваних пандемијом Ковид 19, организовати видео конференција између две Скупштине, на којој ће се разматрати нови видови сарадње за 2021. годину, као и да ће се наставити континуирана размена знања и сарадње на заједничким пројектима. Посланичка група пријатељства ангажоваће се на усмеравању и координацији активности свих надлежних органа АП Војводине и Републике Српске ради постизања сарадње у свим областима.

Извор: Саопштење; Одсек за односе са јавношћу, Скупштина АП Војводине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *