БРОЈ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА У СРЕМУ ОПАДА, А У ТОКУ ЈЕ И ВАКЦИНАЦИЈА

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Број оболелих од вируса ковид-19 у Сремском округу се смањује, подаци су Завода за јавно здравље Сремска Митровица. У Срему је тренутно 1.915 активних случајева заражених корона вирусом, од чега 564 у Сремској Митровици, 425 у Старој Пазови, 366 у Руми, 244 у Инђији, 43 у Иригу, 137 у Шиду и 136 у Пећинцима. У Корона центру Опште болнице у Сремској Митровици налази се 131 пацијент, од тога су 102 пацијента су позитивна, а девет се налази на респиратору.

Скоро 110.000 грађана за непуних 36 сати путем портала е-управе изразило је интересовање за вакцинацију. Половина пријављених је из Београда, а 30 одсто грађана жели да прими било коју вакцину. Очекује се да старији од 75 година буду позовани до краја недеље. Надлежни кажу да се чини све да грађани не чекају предуго на позив и да се вакцинација обави без стварања гужви.

Јуче су у старопазовачки Дом здравља стигле прве дозе вакцине против вируса ковид-19. Прве вакцине намењене су штићеницима Дома за стара лица у Новим Бановцима, док ће међу првима имунизацијом бити обухваћени и здравствени радници у ковид амбулантама. У питању је фајзер вакцина која се прима у две дозе, друга 21 дан након прве.

Истовремено кад и у остатку Србије, у складу са планом имунизације који је сачинио Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, започела је имунизација против ковид-19 на територији Сремске Митровице. У сарадњи са Заводом за јавно здравље Сремска Митровица, екипе Дома здравља Сремска Митровица у недељи за нама извршиле су вакцинацију запослених и корисника Дома за стара лица. Имајући у виду предстојећу масовну имунизацију становништва, дефинисано је пет вакциналних пунктова у здравственим станицама Дома здравља Сремска Митровица. У циљу обезбеђења приступности грађанима, у ту сврху су одређене прва, друга и трећа здравствена станица, као и амбуланте у Лаћарку и Мачванској Митровици у којима ће радити по два тима. Данас од 9 часова на пункту Друге здравствене станице  почела је  вакцинација здравствених радника  Дома здравља у Сремској Митровици.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *