МИТРОВАЧКИ РАДНИЧКИ ПОЧЕО ПРИПРЕМЕ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО СПОРТ

У понедељак 11. јануара 2021. године у 11 часова, са снегом завејаним теренима у Хесни,  са пуно жеља, амбиција, планова и ентузијазма, стартовали су фудбалери Радничког са припрема за пролећну сезону у Првој лиги Србије.

Популарни клуб из митровачке Хесне, почео је припреме за једну од најтежих и најнеизвеснијих сезона у својој  досадашњој бурној исторји клуба, дугој 99 година. Раднички је тренутно  један од најбољих и најорганизованијих клубова у Срему и са суперлигашем Инђијом је водећи клуб сремског фудбала.

Црвено-бели из Хесне заузели су 14. место на крају јесењег дела Прве лиге Србије. У својој дебитанској сезони освојили су 18 бодова, са 5 победа, 3 ремија и 9 пораза. Постигли су 18 голова а примили 16. Из Прве лиге испада 8 клубова. Само 10. место гарантује опстанак у другој лиги.

Хеснерци следеће године славе вредан јубилеј, 100 година успешног рада и постојања клуба. Да ли ће следећа година бити година успеха, славе и просперитета и да ли ће Хеснерци успети у тешкој мисији да задрже статус друголигаша, знаћемо врло брзо. Пролећно првенство Прве лиге стартује у суботу 20. фебрура, где у Хесну стиже ИМТ из Новог Београда.

Агилна, амбициозна и вредна упрва клуба, на челу са председником Вранковић Војом,  подпредседником Стојановић Миленком, директором Деспотовић Драганом, генералним секретаром Лацковић Зораном и техничким секретаром Вујичић Љубишом, обезбедили су нова и квалитетна појачања и све потребне услове за зимске припреме клуба.

Табор Радничког појачали су:

Иван Кнежевић (голман Кабел, Нови Сад), Игор Спајић (Будућност ,Ддобановци), Немања Милуновић (Бродарац, Београд), Никола Пузић (Мачва, Богатић), Милорад Бојић (Мачва, Богатић), Небојша Стевановић( Мачва, Богатић), Живорад Арнаутовић (Рад, Београд), Владимир Петровић (Јагодина), Драган Матковић (Вршац), Лука Милисављевић (Млади Радник, Пожаревац), Светозар Милошевић (Раднички, Ваљево).

Тренинзима првог тима прикључени су и перспективни играчи из омладинског погона: Бранко Вујовић, Михајло Нешковић, Никола Грујић и Ђорђе Радаковић.

Они ће заједно са играчима из јесењег дела конкурисати за први тим.

У клубу су остали: Шегавац Матија (голман),  Чупић Драгослав (голман), Николић Срђан, Абубакар Садик, Ивковић Ђорђе, Мијајловић Владимир, Пејовић Лука, Јанковић Дејан, Требовац Томислав, Спасојевић Немања, Мићановић Младен, Стевановић Никола, Илић Владимир, Ракић Никола, Радовић Никола и Радовановић Александар.

Према томе, шеф стручног штаба Кљајић Душна, са помоћницима Радивојевић Сашом и Грабић Ратком, ће имати на располагању 31 првотимца, који ће конкуристаи за најбољу поставу.

За сада, највеће појачање Хеснераца је 23-трогодишњи нападач Петровић Владимир из Јагодине, који је одиграо 8 утакмица у јесењегм делу Прве лиге и постигао 3 гола за Јагодину.

На утакмицу 12. кола у Хесни, Раднички – Јагодина, када се очекивала прва историјска победа Радничког на свом сатдиону, код вођства домаћих 1:0, Владимир Петровић је постигао изједначујучи гол за Јагодину и коначан резултат утакмице 1:1.

Редове Радничког напустили су; Јеловац Милан (голман), Васиљевић Иван, Петровић Немања, Обреновић Немања, Крнета Ратко, Стојановски Александар, Булатовић Лука, Стевановић Немања, Радоњић Ненад, Обреновић Деспот, Томовић Урош и Мирчетић Стефан.

У плану је да се за време зимских припрема одржи 39 тренинга и одигра 7 пријатељских утакмица. Раднички че од 27. јанура до 6. фебрура обавити припреме у Дорјану у Македонији. Пре одласка у Македноју Раднички ће одиграти две пријатељске утакмице са БСК из Бешенова и Мачвом из Шапца.

После повратака из Македоније где ће се боравити 12 дана, Раднички ће играти пријатељску утакмицу са Бродарцем из Београда. Последњу контролну утакмицу пред почетак првенства, 13. фебруара, Раднички ће играти са Динамом из Врања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *