УДРУЖЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕНИКА У ПЕЋИНЦИМА ПРАТИ МОДЕРНЕ ТОКОВЕ

АКТУЕЛНОСТИ ПОЉОПРИВРЕДА

Једно од веома активних и успешних удружења пољопривредника је свакако удружење у Пећинцима. Окупља близу 600 пољопривредника и 30 пчелара. Прошлу годину обележило је низ веома успечних акција у њиховој организацији, а паори са подручја те сремске општине су имали прилику да слушају предавања еминентних стручњака из области пољопривреде, а путем смс поруке сваки њихов члан правовремено добија обавештења о конкусрима републике и покрајине који се односе на пољопривредну производњу, сточарство или пак набавку нове механизације.

Маријана Панић председница удружења пољопривредника и пчелара Општине Пећинци истиче да је прошла година била изузетно добра. Организована је акција прикупљања амбалажног отпада, урађена бесплатна анализа земљишта коју је финансирала Општина Пећинци, а организована су и разна предавања еминентних стручњака из разних области пољопривреде.

Да би пољопривредници пећиначке општине били увек правовремено информисани о свим актуелним пољопривредним темама, од 2018. године, уведена је пракса обавештавања путем смс, тако да паори увек на време добију све потребне информације о кредитима, субвенцијама и конкурсима са републичког или покрајинског нивоа. Та пракса биће настављена и ове године.

Иначе, Удружење пољопривредника је основано 2014. године, тренутно броји 600 пољопривредника и 30 пчелара са тенденцвијом да се тај број у овој години повећа. Ситуација са корона вирусом пореметила је планове Удружења тако да нека од планираних предавања неће бити одржана, али то не значи да ће паори остати ускраћени за неке битне информације. О свему што их интересује одговор ће свакако добити у канцеларији Удружења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *