„ВИНСКО СОКАЧЕ“ У РУМИ ОДРЖАНО ПО ПРВИ ПУТ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Манифестацијом под називом „Винско сокаче“ Рума се уписала на мапу винских манифестација. Била је то прилика да се окупе винари пре свега из Срема, али и бројни винољупци, који су уживали у дегустаицији најразличитијих вина.

„Овде смо по први пут јер је манифестација организована по први пут. Донели смо неку базичну линију вина, али и нека премијум вина са двадесеттрокаратним златом те ће грађани Руме моћи да пробају од белих неких свежих вина, полусувих и розеа, барик црвених вина и наравно вино са златом тако да ће Румљани моћи да пробају, наравно ту су и друге винарије и да видимо какви ће утисци бити за први пут“, рекао јеБојан Брестовачки, власник Винарије „Брестовачки“ из Ердевика.

Винско сокаче је манифестација које посвећена грожђу, али и дугој традицији винарства која постоји на простру Срема, још од старих Римљана.

„Заиста ми смо поднебље Срема, налазимо се у самом подножју Фрушке горе и на територији наше општине желимо да подржимо и подстакнемо рад виноградарства односно производњу вина. То је био један од главних разлога зашто смо се одлучили да организујемо ову манифестацију и да позовемо винарије из наше околине и али читавог региона“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума, која је обишла све штандове и поздравила све излагаче.  

У оквиру манифестације одржана је и Мала школа вина сомелијера Марије Бојовић. Осим винара, на манифестацији су учествовала и румска удружења жена, произвођачи меда, сира, ручно осликане стакларије. Такође, исказана је и жеља да ова манифестација постане традиционална.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *