МИРОВИЋ ОБИШАО РЕКОНСТРУИСАНЕ ОБЈЕКТЕ У ШКОЛАМА У СРЕМУ И ЧЕСТИТАО ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Поводом почетка нове школске године, председник Покрајинске владе Игор Мировић поздравио је ђаке у основним школама у Сремској Митровици и обишао нове и реконструисане објекте –фискултурну салу која се налази у оквиру новоизграђене ОШ „Јован Поповић“ и реконструисан објекат подручног одељења ОШ „Добросав Радосављевић Народ“ у Засавици.

„Образовање је један од најважнијих сегмената живота због тога што представља будућност – оно што данас пружимо нашој деци, кроз наставни процес и услове у којима бораве и уче, то ће у будућности бити слика наше земље, њеног успеха и марљивости младих људи који ће је водити“, изјавио је председник Мировић честитајући почетак нове школске године ђацима, родитељима и наставницима.

Према Мировићевим речима, деца су наше највеће благо и зато су један од основних пиоритета Владе Србије, Покрајинске владе и локалних самоуправа – њихово школовање, безбедност и развој.

После 51 године од изградње фискултурне сале, ученици ОШ „Јован Поповић“ школску годину започињу у реконструисаном и дограђеном објекту површине 787 квадратних метара, за шта је из покрајинског буџета издвојено 73 милиона динара, а ђаци су добили најбоље услове за бављење спортом.

„За неколико дана почиње и изградња спортске сале у оквиру ОШ ′Добросав Радосављевић Народ′ у Мачванској Митровици, коју ће заједно финансирати Покрајинска влада и Град Сремска Митровица. Важно је да у сваком селу сачувамо школу и ми у Покрајини то сматрамо приоритетом, без обзира на број ученика, јер је то један од неопходних услова како бисмо задржали становништво у тим срединама и на тај начин их спасли“, навео је Мировић и истакао да ће Покрајинска влада наставити са обновом школских објеката широм Војводине.

На иницијативу деце у Засавици, са управом школе, договорно је и уређење спортског терена.

Председник је рекао да је протеклих година Покрајинска влада реализовала значајне пројекте у Срему, најавивши овом приликом да је план да се наредних месеци приступи и свеобухватној реконструкцији позоришне сале у Сремској Митровици.

„Желимо да нам деца у селима имају подједнако добре услове школовања као и деца у граду, затo и радимо на пројектима у подручним одељењима заједно са Покрајинском владом“, изјавила је градоначелница Сремске Митровице Светлана Mиловановић.

Догађају су присуствовали и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Милош Малетић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *