ЗАСЕДАО ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: СВЕ СПРЕМНО ЗА ЗИМСКУ СЕЗОНУ, ПОДЕЛА ОГРЕВА И ПАКЕТА ПОМОЋИ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Данас је у Градској кући у Руми заседао Општински штаб за ванредне ситуације, на коме је разматрано седам тачака дневног реда од којих је најважнија била она која се тицала припреме за зимску сезону, у смислу рада зимске службе. Како је речено после седнице, чишћење снега поверено је предузећу „Срем пут“ за чишћење путева првог и другог реда, док је чишћење јавних површина, тргова и улица поверено ЈП „Комуналац“ у Руми.

„Набавком нове механизације они су у потпуности спремни за предстојећу зимску сезону и очекујемо да неће имати никаквих непредвиђених ситуација, па чак и ако буду ванредне ситуације у смислу елементарних непогода и тада ћемо заједно са њима успети да на време очистимо све наше путне правце како би били проходни.“, навела је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

У Јавном предузећу „Комуналац“ кажу да је све спремно, да залиха соли има довољно, те да ће смотра механизације зимске службе бити одржана 15. новембра, те да ће од тада бити спремна за деловање у случају појаве снега и леда, навео је директор овог предузећа.

„Да поновим само да смо као и сваке године ангажовани у зимском периоду за чишћење путева и улица у граду, тргова и површина јавне намене и за ту сврху смо ангажовани са три камиона са плуговима, посипачима соли, тракторима и утоваривачем ако дође до већих падавина, може помоћи. У магацинима се налази 125 тона соли тако да смо у овом птренутку спремни. Извршићемо 15. новембра смотру спремности механизације и људства за ову зимску сезону“, рекао је Драган Панић, директор ЈП „Комуналац“ Рума.

Наведено је и да грејна сезона у Руми у складу са препорукама Владе почиње 1. новембра.

На штабу је било речи и о помоћи социјално угроженом становиштву, у смислу поделе огрева, пакета помоћи у храни и гаредероби.

„У садејству са Црвеним крстом и Центром за социјални рад припремљени смо како би обезбедили огрев за њих и за Руму и за сеоске средине. Кренула је подела огрева, у наредних месец дана сви ће добити, као и пакети хране и одеће за најугроженије су спремни и већ је у току подела“, навела је председница Општине. 

Набавка пакета и огрева финансира се из буџета општине.

Када је питању корона, како је речено после седнице штаба, епидемиолошка ситуација је под контролом, приметан је пад броја оболелих, а како је рекла председница, више је заражених сезонским грипом и стомачним вирусима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *