РУ: РЕКОНСТРУКЦИЈА КРОВА ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД, СЛЕДЕ НОВА УЛАГАЊА

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

У току су завршни радови на реконструкцији крова објекта Центра за социјални рад у Руми. Радове је обишла председница Општине Рума Александра Ћирић која је истакла да у ову зграду није озбиљније улагано још од 1961. године, од када је основан Центар.

„Мењамо цреп и комплетну кровну конструкцију заједно са олуцима, јер зграда имала и проблем са прокишњавањем. Након тога у наредној години планирамо даље да уредимо ову зграду из тог разлога што кроз ову зграду пролази велики број грађана и корисника. Заправо смо ослушкивали кориснике који су рекли да је зграда у којој се налази ЦСР у прилично лошем стању“,  рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума. 

Реконструкција ове зграде финансирана је из буџета Општине Рума, како би она била репрезентативана, али и како би се стекли бољи услови за пријем корисника, али и рад запослених.

„У центру има 22 запсолених, а број корисника је јако велики. Ми имамо широк спектар корисника, јер имамо и широк спектар услуга. Имамо преко 4000 корисника који нам долазе овде код нас, што би значило да је цео дан неко и нашем објекту“, рекао је Милош Кулпинац, директор Центра за социјални рад Рума.

Председница Општине је обишла зграду и са директором су договорене нове инвестиције и нова улагања у овај објекат који је у општинском власништву.

„Прошла сам кроз читаву згарду и видела шта је још зарпаво недостаје шта је акутно. Због прокишњавања треба окречити целу зграду, потом видим да ни електроинсталације нису најсјаније, а оно што је најургентније су свакако тоалети. Директор ми је указао и да имају проблем и са влагом они ће урадити пројекат, па ћемо видети током наредне године какав је проблем са влагом да се и то санира и реши и да ова зграда буде комплетно уређена“, навелоа је председница.

Председница је и подсетила да су инвестиције у ову зграду почеле још почетком године када је замењена комплетна столарија, што је општински буџет коштало три милиона динара. У Центру за социјални рад истичу и да сви ови радови доприносе и бољој енергетској ефикасности објекта, чиме ће се тек остварити уштеде у енергентима и потрошњи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *