ПРЕДСЕДНИЦА ЋИРИЋ ОБИШЛА ПИЈАЦУ И НАЈАВИЛА НОВА УЛАГАЊА

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Румска пијаца једно је од најфреквентнијих места у граду кроз које свакодневно прође велики број грађана, како купаца тако и продаваца, али уједно представља и једно велико место где се продаје храна, и где морају бити задовољени одређени услови.

Председница Општине Рума Александра Ћирић данас је заједно са директором Јавног предузећа “Комуналац” Драганом Панићем обишла румску пијацу и тржницу и том приликом разговарала са грађанима, пре свега трговцима за тезгама о условима рада.

„Обишла сам данас тржницу и уопште пијацу. Слушам своје суграђане, То је оно што сам од почетка од када сам изабрана на ову функцију радила и то и даље радим. Слушајући њихове апеле ми смо променили кров на тржници који је заиста био у веома лошем стању И није мењан мислим од када је изграђена тржница. Одлучила сам да када се радови заврше дођем међу наше суграђане који овде продају и излажу своје производе, да поразговарам са њима да видим шта је то што им још недостаје”, рекла је након обиласка Алекснадра Ћирић, председница Општине Рума.

Продавци пре свега у тржници су истакли да им много значи то што је замењен кров, али и да очекују даља улагања, пре свега због расхалдних витрине и других апарата које имају и који не могу да раде у екстремним температурама, а што директно утиче на безбедност хране која се овде продаје.

“Пошто су се жалили да су заиста били лоши услови, променом крова заиста суи м услови мало бољи, осеају бољитак, нема прокишњавања, кров има изолацију, па је мало и топлије. Прошле су оне врућине, врелине. Ја сам им објаснила и предлочила да у наредном периоду односно у наредној години ћемо урадити још доста радова на тржници. Конкретно променићемо столарију, врата и једна и друга улазна, променићемо подове, плочице, затим ћемо појачати струју, биће и јаче и боље осветљење, окречићемо тржницу, да буде један прави репрезентативни пример тржнице јер ми смо трговачки и пољопривредни град“, рекла је председница. 

Такође, како је навела биће уређени и тоалети иза тржнице, а новац неопходан за реализацију овог пројекта биће обезбеђен у буџету за наредну годину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *