RAVNOPRAVNA ŠANSA ZA SVE – Kompanija Meridian donirala 100.000 dinara školi za slepu i slabovidu decu u Zemunu

ИНФО

Pravi prijatelj se u nevolji poznaje, tu je da pomogne i pruži podršku čak i onda kada je teško i kada su izazovi veliki.

Svakodnevni izazovi koje nam život nameće često znaju da budu i više nego surovi, da nas spotaknu, poraze i dovedu u stanja u kome mislimo da nema izlaza. Kada takvi dani dođu potrebno je kraj sebe imati nekoga od poverenja, nekoga ko je uvek tu, ko nam je istinski prijatelj.

Zato je kompanija Meridian, kao prijatelj svih nas rešila da i ovaj put pokaže na delu da prijatelji nikada ne zaboravljaju jedni druge, da se međusobno podržavaju i pomažu, kako u dobrim, tako i u teškim danima.

Kao lider u odgovornom priređivanju igara na sreću koji posluje u preko 30 zemalja sveta, kompanija Meridian je tokom svih ovih godina poslovanja na domaćem tržištu aktivno uzela učešće u organizaciji velikog broj društveno-odgovornih akcija sa ciljem pružanja pomoći onima kojima je ta pomoć potrebna.

Prepoznavši značaj ulaganja u obrazovni sistem i inkluziju osoba sa invaliditetom, kompanija Meridian je rešila da novčano pomogne razvoj slepih i slabovidih osoba kroz donaciju od 100.000 dinara školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“ iz Zemuna.

Ova novčana donacija usmerena je na pomoć u obezbeđivanju potrebnih resursa za unapređene postojećeg obrazovnog sistema škole, kao što je nabavka opreme, izgradnja ili renoviranje školskih objekata i finansiranje programa podrške za uključivanje slepih i slabovidih osoba u društvo.

Prema rečima Jelene Vukić, direktorke škole za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“, donacija je veliki iskorak kada je u pitanju budućnost slepih i slabovidih osoba.

„Vidljivost potencijalnih problema u neposrednom okruženju koje imaju deca koja su slepa ili slabovida je veoma bitna. To što nas je kompanija Meridian prepoznala kao nekoga kome donacija može da napravi razliku nam izuzetno znači.Iskoristićemo sredstva koja smo dobili da nabavimo određene materijale ili didaktička sredstva koja pomažu učenicima koji su slepi ili slabovidi da što bolje usvoje školska znanja i da što spremniji dočekuju svaki dan svoje budućnosti. Lepo smo se družili sa našim novim prijateljima iz Meridiana i pozivamo ih da ponovo dođu i vide šta smo unapredili i novo naučili“, rekla je direktorka Vukić.

Zadovoljstvo saradnjom iskazao je i predstavnik kompanije Meridian, Stefan Todorović.

„Donacija koju je kompanija Meridian uručila školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“, jedan je od pokazatelja angažovanosti i odlučnosti da svako dete u Srbiji dobije ravnopravan obrazovni tretman, bez obzira na njihove razlike i ograničenja.Verujemo da inkluzija osoba sa invalidetom nije samo pitanje pravednosti i odgovornosti, već da je to pitanje efikasnosti i razvoja društva u celini. Nadamo se da će ova donacija školi biti od velike koristi, a Meridian će kao društveno odgovorna kompanija nastaviti sa svojim angažovanjem na stvaranju društva u kome će svako imati identičan pristup obrazovanju, radu, zdravstvenoj zaštiti i raznim drugim društvenim segmentima“, rekao je Stefan Todorović, predstavnik kompanije Meridian.

Podsećamo, ovo je samo jedna u nizu akcija društvenog tipa koju sprovodi kompanija Meridian a koja se tiče ulaganja u obrazovni sistem i razvoj mladih osoba. Ova kompanija je samo tokom 2022.godine realizovala više od 50 CSR akcija čime je pomogla veliki broj institucija, organizacija, udruženja i svih onih lica koje je savremeni život stavio u nezavidan položaj svakodnevne borbe za egzistenciju i opstanak.

Dvadeset godina ulaganja u zajednicu

Kako nema poslovnog uspeha bez doprinosa stvaranju boljeg i obrazovanijeg društva, kompanija Meridian je, u znak zahvalnosti i iskrenog divljenja što su rešeni da svoje impresivno znanje i veštine stave na raspolaganje svojoj državi, odlučila da ih materijalno pomogne u najvažnijoj etapi daljeg ličnog usavršavanja najboljih studenata u Republici Srbiji, kako bi što lakše stekli dodatni set znanja i veština od suštinske važnosti za vrhunske profesionalne karijere koje im bez ikakve sumnje predstoje.

Jedina kompanija iz domena igara na sreću u regionu koja je uključila korisnike.

Renomirani brend u oblasti igara na sreću lansirao je poseban model direktnog doniranja upravo za potrebe kolektivnog delovanja i društvenih aktivnosti. Posredstvom opcije “Doniraj” na web sajtu meridianbet.rs moguće je individualno izvršiti donaciju čija će kolektivna namena biti usmerena za realizaciju raznih projekata, od pomoći licima i organizacijama do ozelenjavanja javnih površina. Na ovaj način, kompanija Meridian postala je jedina kompanija iz domena igara na sreću u regionu koja je neposredno u svoje društvene akcije uključila i svoje korisnike.

Betting partner više od 30 klubova širom sveta

Osim što je jedan od najvećih brendova u industriji zabave jugoistočne Europe, Meridianbet uspešno posluje na tržištima EU, Južne Amerike i Afrike više od jedne decenije, primenjujući najbolje prakse u podršci lokalnim sportskim klubovima. Meridian Grupa je globalni betting partner više od 30 fudbalskih i košarkaških klubova širom sveta i pokrovitelj vrhunskog profesionalnog sporta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *