СРЕДСТВА ЗА СРЕМСКЕ ОПШТИНЕ ОД АПВ ЗА УРБАНИСТИЧКЕ ПЛАНОВЕ

АКТУЕЛНОСТИ ИНФО

Покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Немања Ерцег уручио је данас представницима градова и општина на територији АП Војводине уговоре за суфинансирање израде просторних и урбанистичких планова.

Са укупно 20 милиона динара, подржано је 15 планских докумената, а новац су добили градови Кикинда, Суботица, Сремска Митровица, Зрењанин и Сомбор и општине Рума, Нови Бечеј, Житиште и Бачки Петровац.

Ерцег је овом приликом нагласио да Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине годинама подржава локалне самоуправе у изради ових важних планских докумената.

„То омогућава локалним самоуправама да одређене делове насељених места и градова, или комплетна насеља, измене у делу који је неопходан за даљи развој како породичног становања, тако и индустрије, чиме се убрзавају процеси важни за унапређење живота у њима“, казао је Ерцег.

Како је навео, Покрајинска влада ће и у буџету за 2024. годину наставити са континуираном подршком градовима и општинама у изради ових планских докумената.

На конкурсу  су средства  додељена за највише два плана. Тако је Кикинда добила средства за План детаљне регулације аеродрома – 1,5 милиона динара, и за измене и допуне Плана генералне регулације централног дела насеља Кикинда – 500.000 динара.

Суботица је добила новац за планове генералне регулације за насеља Доњи Таванкут и Чантавир – 1,5 милиона односно милион динара.

Општина Нови Бечеј добила је подршку за измене и допуне Плана детаљне регулације радне зоне „Излаз“ – 500.000 динара, а Општина Житиште за План генералне регулације насеља Житиште – 1,8 милиона динара.

Град Сомбор добио је милион динара за израду Плана детаљне регулације Блока 53.

За два пројекта подршку је добио и Град Сремска Митровица – План детаљне регулације парка стамбеног комплекса у блоку између државног пута првог Б реда број 20, Улице војводе Степе и стамбеног насеља „Марко Перичин Камењар“ – 500.000 динара и План детаљне регулације насељског блока између Улице Паланка, државног пута првог Б реда број 20 и Марсилијеве улице – 1,5 милиона динара.

Са два милиона динара подржана је и израда Плана детаљне регулације радне зоне „Југоисток II – E“ у Зрењанину, док је 1,7 милиона издвојено за измене и допуне Плана генералне регулације насељеног места Ечка.

Суфинансирана је и израда Плана генералне регулације насеља Бачки Петровац – са два милиона динара и Плана детаљне регулације Блока 11 и делова блокова 10 и 12 – са милион динара.

Општина Рума добила је новац за измене и допуне Плана генералне регулације Руме – два милиона и измене и допуне Плана генералне регулације насеља Вогањ – 1,5 милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *