РАГУШ: ДАНАС СМО ДРУГИ ПО ПРОИЗВОДЊИ БАКРА У ЕВРОПИ

ИЗОРИ 2023.

Марина Рагуш чланица председништва Српске напредне странке, гошћа је новог издања емисије Отворени студио која ће се емитовати вечерас на ТВ Фрушка гора од 20 часова.

“Реч је о сукобу две Србије које на жалост никако да се сретну, имате једну Србију у 2012. години од чега није остало ништа, сећамо се да су фабрике биле закатанчене, да смо имали проблем са јавним предузећима” почела је разговор Рагуш и додала: “Нама је велики изазов био да исплатимо пензије, јер смо тада на рачуну затекли 80 милиона евра, а за исплату пензија тад нам је требало 400 милиона евра”.

“Враћајући се на речи председника Александра Вучића који је тада рекао да уколико се реши проблем са јавним предузећим у Бору и Смедереву заправо је решено трећина буџета, где није постајала производња, а несретни радници су своју плату добијали са времена на време”, додала је Рагуш и истакла да смо данас други по производњи бакра у Европи.

“Таман када смо фискално консолидовали касу, дошле су историјске поплаве, које је пратила мигранстка криза, а онда је уследила корона”, присећа се Марина Рагуш.

“Тада смо успели да допремимо вакцине, заштитне маске, респираторе”, подсећа.

Са инфраструктурним улагањима у Србији неће се стати ни следеће године, спојени су север са југом земље, исток са западом. Рагуш је говорила о бројним улагањима у здравствене установе на територији Србије али и о побољшању животног стандарда.

Целу емисију можете погледати вечерас од 20 часова на каналу Тв Фрушка гора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *