GODINA ZA PONOS: Sve akcije kompanije Meridian koje su u 2023. odjeknule i poboljšale živote građana Srbije

ЗАБАВА

Godina za ponos!

Solidarnost i društveno odgovorni rad već dve decenije unazad predstavlja nezamenljiv aspekat korporativnog poslovanja kompanije Meridian. Sinergija ova dva skladna elementa već dugo je u ovom privrednom gigantu pokretačka snaga u izazovnim vremenima, kao i inspiracija za društveni angažman u svrhu prosperiteta celokupne lokalne zajednice.

Svojim višegodišnjim iskustvom, reputacijom i profesionalnim odnosom, ovaj istaknuti priređivač igara na sreću je gotovo uvek išao u korak sa novitetima, pa je u svrhu pružanja dodatne podrške za potrebe stanovništva, angažovao i rad svoje fondacije “Od srca s ljubavlju”.

U skladu sa poslovnom etikom i odgovornom strategijom, Meridian je uz pomoć svoje fondacije, tokom čitave 2023. godine uspešno realizovao više desetina CSR akcija, usmerenih prevashodno ka jačanju kapaciteta i poboljšanja života zajednice u kojoj privređuje. Želja za kreiranjem pozitivnih društvenih promena uticala je na unapređenje društveno-odgovorne politike posebno u domenima humanitarnog rada, javnog zdravalja i borbe protiv svih vidova nasilja, osnaživanja dece i mladih, zaštite životinja i socijalno ugroženih kategorija, razvoja sporta, umetnosti i kulture.

Koristeći ugled na domaćoj i međunarodnoj sceni, jedan od glavnih aktera u betting industriji Balkana je samo u ovoj kalendarskoj godini za potrebe sprovođenja svojih CSR kampanja izdvojio višemilionska novčana sredstva i na taj način direktno pomogao razne državne institucije, civilne organizacije, udruženja i građane kojima je u datom momentu pomoć bila neophodna.

ISTINSKA BRIGA ZA NAJMLAĐE I NAJUGORŽENIJE

Krenuvši sa sprovođenjem planiranih aktivnosti, Meridian se već na početku godine pobrinuo da i pored vanredne situacije i otežanog načina života daci sa prostora Kosova i Metohije omogući da najradosnije praznike proslave u radosti i sreći. Kako bi na trenutak život vratili u normalu, predstavnici kompanije Meridian su pokrenuli humaitarni karavan i uoči najvećeg školskog praznika, dana Svetog Save, posetili Orahovac, Veliku Hoču, Crkolež i Vidanj, gde su brojnim poklonima obradovali naše mališane u osnovnim školama. Poseta enklavama na jugu Kosova i Metohije je zapravo nastavak višegodišnje humanitarne kampanje koju kompanija Meridian sprovodi u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, a koja za cilj ima nacionalno jedinstvo svih naših građana.

Najveći humanitarac Srbije i Balkana brine i o kvalitetu života dece i odraslih sa invaliditetom, pa je tokom godine posetio opštinu Apatin i udruženje „Mali Princ“,  gde je ovom udruženju uručena vredna donacija u vidu mobilnog aparata za kokice, te je tako ispunjena želja Uroša Panjkovića da dobije novi posao i postane prodavac kokica.

Prepoznavši značaj ulaganja u obrazovni sistem i inkluziju osoba sa invaliditetom, kompanija Meridian je u januaru mesecu pomogla razvoj slepih i slabovidih osoba kroz novčanu donaciju školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“ iz Zemuna. Ova donacija usmerena je na pomoć u obezbeđivanju potrebnih resursa za unapređene postojećeg obrazovnog sistema škole, kao što je nabavka opreme, izgradnja ili renoviranje školskih objekata i finansiranje programa podrške za uključivanje slepih i slabovidih osoba u društvo. Kompanija Meridian je i na taj način pomogla da neki budući učenici lakše dođu do posla.

Sa ambicijom pružanja što boljih uslova za obrazovanje dece, čak i onih sa smetnjama u razvoju, kompanija Meridian je na jesen tokom obeležavanja Dečije nedelje otišla korak dalje i donirala novčana sredstva humanitarnoj organizaciji „Radost deci“ iz Beograda, čime je obezbedila kontigent školskog i didaktičkog materijala za oko 150 mališana koji pohađaju nastavu u OŠ „Sava Jovanović-Sirogojno“ iz Zemuna sa pridruženim odeljenjima u Batajnici i Ugrinovcima.

LJUDSKA SOLIDARNOST U BORBI ZA ŽIVOT

Osiguravajući da svi građani Srbije imaju ravnopravan medicinski tretman, kompanija Meridian je prepoznala napore zdravstvenih radnika širom zemlje i humanim donacijama rapidno krenula u rešavanje njihovih problema. U znak zahvalnosti što svoje ljudske, tehničke i humanitarne kapacitete stavljaju u službu zdravstvene bezbednosti građana, kompanija Meridian je zdravstvenim radnicima Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu u tu svrhu donirala najsavremeniji klima uređaj za potrebe medicinskog odeljenja opšte pedijatrije.

Kada je briga za zdravlje dece u pitanju, kompanija Meridian je neko ko u tu borbu ulazi hrabro i odlučno, bez obzira na date situacije. Ovaj višedecenijski lider u privređivanju igara na sreću, shodno svome renomeu, odgovara uvek u svom prepoznatljivom stilu sa još jednom vrednom donacijom. Na obostrano zadovoljstvo nastavljena je višegodišnja saradnja sa medicinskim timom Instituta za majku i dete Srbije “Dr Vukan Čupić”, koja je ovog puta rezultirala donacijom deset novih televizora, takođe za potrebe pedijatrijskog odeljenja.

Treba napomenuti da je u projekat investiranja javnog zdravlja, kompanija Meridian do sada već uključila Dom zdravlje Zvezdara, Kliniku za ginekologiju i akušerstvo KC Vojvodine u Novom Sadu, Ginekološko – akušersku kliniku Niš, Porodilište u Višegradskoj ulici u Beogradu, Kliniku za hematologiju Kragujevac, kao i mnoge druge medicinske ustanove i zdravstvene institucije.

Još od početka krize izazvane virusom Covid 19, kompanija Meridian je dobro poznata po svojim društveno odgovornim akcijama i pružanja pomoći tamo gde je pomoć neophodna. Učešćem u kampanji Instituta za transfuziju krvi pod nazivom „Želite da uradite nešto važno danas? Dajte krv, računamo na vas“, zaposleni kompanije Meridian su se po ko zna koji put stavila na raspolaganje zajednici i pokazali šta za njih znači ljudska solidarnost u borbi za nečiji život. Doniranjem velikog broja jedinica krvi zaposleni u Meridianu su uspeli da na trenutak omoguće redovno snabdevanje jedinica krvi.

ISTINSKI PRIJATELJ ŽIVOTINJA

Voditi brigu o krznenim stvorenjima i životinjama mogu samo oni koji imaju saosećanja, empatije i ljubavi u sebi, a kompanija Meridian je definitivno najbolji primer kako je to biti istinski prijatelj životinja. Osim što predstavlja najveće ime industrije zabave u čitavom regionu, kompanija Meridian je u svoj program društveno odgovornog poslovanja uključila i životinje kao najvernije životne saputnike. Kroz saradnju sa udruženjem za zaštitu životinja “Animal Rescue Serbia” kreiran je poduhvat koji životinjama zauvek može promeniti život i vratiti im osećaj ljubavi i sigurnosti.

SPORT I SOLIDARNOST POKREĆU NAM RADOST

Da sport i društveni angažman zajedno mogu pomeriti granice i postići mnogo, najbolje se vidi na primeru humanitarnog rada kompanije Meridian. Ova društveno-odgovorna kompanije je do sada uspela da organizuje na desetine humanitarnih turnira i prikupi veliki broj novčanih sredstava usmerenih na rešavanje problema socialno ugroženih lica. Jedan od takvih turnira čiji je organizator i idejni tvorac humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“, održan je tokom jula meseca u Zemunu. Kompanija Meridian se i ovoga puta potrudila da donatorskom akcijom pomogne rad ove humanitarne organizacije i omogući sredstva za obnovu doma porodice Mitrović iz sela Sopot u Severnoj Makedoniji, jedine srpske porodice među albanskim stanovništvom.

Vođeni motivom da naši najmlađi imaju sve potrebne uslove za ostvarivanje svojih fudbalskih snova, sportski web portal i lidera u medijskom oglašavanju Meridian Sport, uzeo je svoje učešće u ovogodišnjem izdanju najmasovnijeg dečijeg fudbalskog takmičenja – Liga budućih šampiona. Donacijama sportske opreme Meridian Sport je do sada pomogao brojne klubove i školice fudbala širom zemlje među kojima su  Rosenborg, Gale, Gruža, Orange, Zvezdica, Aerodrom kids, Arena Kragujevac i ŽFK Ruma, međutim tome svakako nije kraj.

U programu razvoja dečijeg fudbala Meridian Sport nije zaboravio ni naše najmlađe sugrađane iz južne srpske pokrajine koji osim na terenu, bitku vode i za opstanak našeg naroda na vekovnim prostorima. Poslednja u nizu akcija koju je ovaj sportski lider priredio za mališane sa Kosova i Metohije odnosila se na donaciju dresova malim fudbalerima  FK Rudar iz Kosovske Mitrovice koji su imali prilike da u sklopu prolećnog dela lige snage odmere sa svojim vršnjacima iz čitave Srbije.

Kampanja podrške očekivano je dobila mnogo veći značaj odlukom da u njoj učestvuju i košarkaši Crvene zvezde. Tokom prolećnog dela sezone crveno-beli košarkaši i njihov naslovni sponzor su na razne moguće načine posredstvom medija pozivali građanstvo na razne aktivnosti društvenog tipa. Svoj muzički performans na utakmici Crvene zvezde i Albe iz Berlina imala je devojčica Pavlina Radovanović, rodom iz Orahovca na Kosovu i Metohiji koja je uz harmonikašku pratnju otpevala nekoliko narodnih pesma i uputila apel publici da slanjem sms poruke doniraju novac i pomognu rad fondacije Delije. Apel male Pavline, prvi je ispratio naslovni sponzor kompanija Meridian koja je u tu namenu donirala 100.000 dinara za potrebe obnove manastira i pomoći narodu na Kosovu i Metohiji.

Ne treba zaboraviti ni akciju povodom Svetskog dan zdravlja koja je ove godine prošla pod sloganom „Zdravlje za sve”, gde je tokom čitavog meseca svaka pogođena trojka košarkaša Crvene zvezde na domaćem terenu vrednovana novčanim iznosom sa po 3.000 dinara, ukupna donacija od 100.000 završila je u rukama košarkaša kluba u kolicima „Singidunum“.

Košarkaška euforija prenela se i na letnji period kada su naši reprezentativci na čelu sa Svetislavom Pešićem krenuli u pohod na svetsko zlato. Tokom trajanja Svetskog prvenstva u košarci kompanija Meridian se odvažila da pokrene jedinstvenu košarkašku akciju i zajedno sa lokalnom zajednicom odigra još jednu bitnu partiju za dobrobit sporta. Pokretanjem akcije „GDE JE NESTAO KOŠ?“, ovaj renomirani sportski brend se upustio u poduhvat koji za cilj ima obnovu preko 100 košarkaških terena širom Srbije. Za kompaniju Meridian ne postoji razlika između “malih” i “velikih”, profesionalnih i amaterskih, juniorskih, seniorskih i veteranskih sportova – svi imaju jednaku podršku jednog od najvećih imena industrije zabave.

NULTA TOLERANCIJA PREMA NASILJU I DISKRIMINACIJI

Problemi sa kojima se svakodnevno susreću naše majke, sestre, devojke, žene, znaju da pređe granicu ljudske izdržljivosti, stoga nije na odmet biti im podrška i pružiti im pomoć u prevazilaženju mnogih problema. Kao društveno odgovorna kompanija, Meridian na žene gleda kao na bitne nosioce društva, pa shodno tome svakog 8. marta ova kompanija sprovodi globalnu kampanju usmerenu ka nežnijem polu.

Želeći da osnaži i podstakne njihov značaj u društvu, naslovni sponzor srpskog košarkaškog šampiona je na utakmici Crvene zvezde donirala novčanu pomoć i vaučer u iznosu od 100.000 udruženju „Somborske šnajderke“. Meridian je u tu svrhu posebno nadahnuo istinskih pobednica koje su u prošlosti bile žrtve nasilja i psihičke torture, a koje se sada bave izradom tekstilnih materijala.

PODRŠKA ZA NADOLAZEĆE USPEHE

U vremenu u kome se promene svakodnevno dešavaju, ulaganje u ljude, zajednicu, nauku i tehnološki razvoj stvar je bez koje se ne može zamisliti društveni napredak. Iz potrebe da uvek ide u korak sa vremenom, kompanija Meridian se kao lider društveno odgovornog poslovanja po ko zna koji put stavila na raspolaganje akademskoj zajednici i u septembru mesecu pomogla obeležavanje velikog akademskog jubileja, proslave 60. godina uspešnog rada Instituta za agroekonomiju Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu. Ova visokoobrazovana ustanova koja je na put izvela veliki broj diplomiranih inženjera, magistara, mastera i doktora nauka prepoznala je u kompaniji Meridian partnera koji neguje istinske vrednosti kada su znanje i nauka u pitanju.

Obzirom da nema poslovnog uspeha bez doprinosa stvaranju boljeg i obrazovanijeg društva, kompanija Meridian je i ove godine sporovela akciju nagrađivanja najboljih studenata u Srbiji. Najbolji studenti iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca imali su priliku da budu gosti kompanije i na delu vide kakav je jedan radni dan u kompaniji sa najbrže rastućim trendom u domenu digitalne industrije. Ulaganjem u ljudske resurse kompanija Meridian nastoji da pruži podršku mladima u njihovom daljem karijernom razvoju, kako bi stekli dodatan set znanja i izrasli prevashodno u vrhunske ljude, a zatim i stručnjake.

GLOBALNO CSR PRIZNANJE

Kompanija Meridian se sa pravom može pohvaliti i činjenicom da joj je ove godine potvrđeno članstvo u UN Global Compact zajednici. Na taj način je jedan od najstarijih betting brendova u Jugoistočnoj Evropi, prvi i jedini u svojoj branši, postao deo globalne zajednice koju čini 17.000 kompanija u 162 zemlje sveta koje su se i formalno obavezale na poštovanje Deset načela UN Global Compact u oblasti ljudskih prava, standarda rada, zaštite životne sredine, odnosno borbe protiv korupcije. Program UN Global Compact je, kao posebna inicijativa generalnog sekretara UN, dobio mandat usmeravanja i pružanja podrške poslovnoj zajednici u svetu u napretku i ispunjenu Ciljeva održivog razvoja i Agende 2030.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *